ללא מערכת הגשה חיצונית ועם מייקרוסופט כפיתרון אחסון אסטרטגי- נטפליקס מתכוננת להשקת מודל ה-Ad-Supported שלה ב-1 לנובמבר. באיזה שווקים תתחיל הפעילות? מה יהיו אפשרויות הטרגוט? וכמה יעלה לעלות בקמפיין וידאו?

קרדיט: Shutterstock.com
בשבוע האחרון התפרסמו פרטים אודות הצעת המכר ש-Netflix מתכננת להציע למפרסמים עם השקת מודל הAd-Supported שלה שיכלול בתוכו פרסומות החל מחודש נובמבר הקרוב.
כזכור, באפריל האחרון החברה פרסמה את הדוחות הרבעון הראשון של 2022 ודיווחה על ירידה של 200,000 משתמשים עם צפי ירידה של 2,000,000 משתמשים נוספים ברבעון השני של השנה.
עם ציפיות המשקיעים דווקא לצמיחה בתקופה הזו, ערך המניה צלל באופן חסר תקדים ב-37%.

קרדיט: Shutterstock.com
לתיאום הציפיות המחודש עם המשקיעים מתווספת גם כניסת שחקנים בלתי פוסקת לעולם הסטרימינג – Netflix כבר לא לבד. עולם הסטרימינג רווי בשחקנים המאפשרים צפייה בתכנים בלעדיים ואיכותיים לא פחות מהתכנים של Netflix: דיסני, אמזון, הולו, פראמאונט, אפל, גוגל ועוד רבות פועלות בזירה הבינלאומית, יחד עם בתי תוכן מקומיים בשווקים השונים.
התחרות האגרסיבית מאפשרת למפרסמים מגוון רחב, אפשרויות הפרסום רחבות, החלוקה לקהלים שונים מתאפשרת גם באמצעות מערכות הגשה שונות ויתרה מכך באמצעות הגישה לקטגוריות תוכן שונות ומגוונות מתרחבת גם היכולת לטרגט קונטקסטואלית.
כל אלה הובילו את Netflix להכריז על מודל ה-Ad-Supported שלה ולגייס למערכה טאלנטים בכירים עם ניסיון מקצועי שכולל בתוכו תפקידי מדיה ומכירות בחברות כמו Snap, Amazon, HBO ו-HULU הכל במטרה לגייס את המפרסמים לרכישת מדיה בשירות.

קרדיט: Shutterstock.com
איך צפוי לעבוד מודל הפרסום ב-Netflix:
מתי מתחילים? Netflix מתכננת להשיק את מודל ה-Ad-Supported ב-1 לנובמבר 2022.
נגיש בישראל? תחילה השירות צפוי להיות מושק בארה"ב בלבד ובהמשך יפתחו המודל ואפשרויות הפרסום בעוד 12 שווקים שונים ברחבי העולם.
כמה פרסומות יוגשו לצופים? כמות הפרסומות צפויה לעמוד על 4 דקות לכל שעת צפייה בתכנים המהווים כ-6.6% מזמן הצפייה.
ומה לגבי תדירות? מכסת תדירות החשיפות צפויה להיות קפדנית ולאפשר לכל מפרסם עד 3 חשיפות ביום לצופה.
איזה כלים ניתן יהיה לקנות? Pre-Roll ו-Post Roll בני 15-30 שניות לכלל התכנים בשירות. יחד איתם ניתן יהיה לרכוש Mid-Roll בתוך סדרות בלבד.
- וכמה זה יעלה? אין עדיין מחיר אחד ברור, אך כל הפרסומים מדברים על עלויות CPM של 60-65$
ומה לגבי מערכות הגשה?
ביולי האחרון בחרה Netflix במייקרוסופט כשותפה שלה להגשת המדיה בתוך הפלטפורמה.
בעיניי מפרסמים ואנשי מדיה הבחירה במייקרוסופט לא הייתה טבעית, שכן חברות כמו גוגל יכלו לספק יכולות הגשה מתקדמות ואיכותיות עבור קהל משתמשים רחב כל כך.
הסברה היא שבמערך השיקולים של Netflix עומד צורך הוליסטי שמאגד בתוכו צורך אסטרטגי בדמות אחסון כמות התכנים האדירה ש-Netflix מציעה (מעל ל-5,000 תכנים שונות בפלטפורמה).
הבחירה במייקרוסופט תאפשר ל-Netflix גישה למאגר המשחקים במובייל אותם תוכל להגיש גם בפלטפורמה שלה ולהרחיב סגמנט נוסף של תחום עניין.

קרדיט: Shutterstock.com
איך זה ישפיע על הטרגוט?
המפרסמים ב-Netflix לא יוכלו ליהנות בשלב הראשוני מיכולות הטרגוט המוכרות בשוק, אך כן יוכלו לפתח מסרים הפונים לקהלי יעד אשר מסוגמנטים לפי קטגוריות וסוגי תוכן (וידאו, מוזיקה, גיימינג ועוד) ומאפשרים טרגוט לפי קונטקסט.
למפרסמים נפתחת הזדמנות למדיה ויכולות טרגוט חדשות, שיובילו את הקריאייטיב בשינוי גישה וחדירה לערוץ הפרסום החדש.
מאיר מועלם, סמנכ"ל אסטרטגיה ותוכן ב-OCEAN
meirmo@oceanmedia.co.il