על חופש הביטוי, פייק נייז והפצת מוזיקה

לניל יאנג חשוב לשמור על איכות המוזיקה ואיכות המסרים שהוא רוצה להעביר.

בשנת 2018 השיק ניל יאנג, מוזיקאי יליד טורונטו, קנדה את Xstream by NYA.

Xstream by NYA הינה פלטפורמה המנגישה מוזיקה באיכות מקורית והוצעה תחילה כשירות חינמי לקהל הרחב ובשנת 2019 הפכה לשירות סטרימינג במודל של 1.99$ בחודש.

אז כמו שכבר אמרנו שליאנג חשוב לשמור על הערכים שלו: בתחילת 2022 הציב יאנג אולטימטום ל-Spotify שכל הדיסקוגרפיה שלו תוסר מהאפליקציה אם פודקאסט אחד אשר מפיץ מסרים שיאנג הגדיר כ-Fake News, ימשיך להתפרסם בענקית הסטרימינג העולמית Spotify.

מצד אחד, אפשר להגיד שהסרת הדיסקוגרפיה של יאנג מ-Spotify היא החלטה מבוססת חופש הביטוי, שכן כל אחד יכול להפיץ את דעתו, מחשבותיו וצליליו ברשת.

אבל מהצד השני, Spotify החתימה בשנת 2020 את ג'ו רוגן על חוזה בלעדיות בשווי 100 מיליון דולר, ולא כל כך מוכנים לוותר עליו.

חשוב לציין, גיל הקהל הממוצע של המאזינים בפודקאסט של ג'ו רוגן הוא 24, ומבוסס על דור של יוזרים אשר חשופים לכמות מסרים אדירה ועלולים לקבל החלטות על בסיס מידע כוזב.

קרדיט: Shutterstock.com

בהתבטאות בנושא אמר יאנג שהוא אינו מנסה לצנזר את ג'ו רוגן, אלא תומך בחופש הביטוי ובחופש הבחירה שלו בבחירת ערוצי קידום המוזיקה שלו.

 “I support free speech, I have never been in favor of censorship. Private companies have the right to choose what they profit from, just as I can choose not to have my music support a platform that disseminates harmful information. I am happy and proud to stand in solidarity with the front line health care workers who risk their lives every day to help others."

קרדיט: Shutterstock.com

בתרגום חופשי,

"אני תומך בחופש הביטוי, מעולם לא הייתי בעד צנזורה. לחברות פרטיות יש את הזכות לבחור ממה הן מרוויחות, בדיוק כפי שאני יכול לבחור שלא שהמוזיקה שלי תתמוך בפלטפורמה שמפיצה מידע מזיק. אני שמח וגאה לעמוד בסולידריות עם עובדי שירותי הבריאות בחזית המסכנים את חייהם מדי יום כדי לעזור לאחרים. "

בפועל, יאנג אמר ל-Spotify: "זה או אני או הוא". כמו שכולנו מבינים, Spotify בחרו בג'ו רוגן, משמע בחרו בכסף.

אומנים מפורסמים כמו , Joni Mitchell, India Arie, Graham Nash (Crosby, Stills & Nash band member), Nils Lofgren, Failure, Roxane Gay, Mary Trump, Wendy Zukerman & Blythe Terrell הלכו בעקבות ניל יאנג והורידו את עצמם גם כן מ-Spotify.

ישנם עוד אומנים עם דעות תואמות לדעותיו של ניל, אך להם אין את הרווחה הכלכלית להוריד את השירים שלהם מ-Spotify.

בכל זאת, להיות אומן בלי שהשירים שלך יהיו ב-Spotify זה כמו למכור מוצרי מזון בלי שהם יהיו על מדפים בסופר או אם נקביל לעולם שלנו, זה כמו למכור מכשירי חשמל בלי להופיע בזאפ.

מוזיקאים בעולם תלויים מאוד בפלטפורמות סטרימינג בכל מה שקשור להשמעות המוזיקה שלהם.

כדי לכמת את זה במספרים צריך להבין שאומן מקבל בערך 0.01$ על כל השמעה לעומת תקליט שנקנה פעם אחת ב-20-25$.

המודל הכלכלי של לא מעט מהאומנים בעולם של היום הוא מכירת כרטיסים להופעות ומרצ'נדייז. לכן, הם רוצים להגיע לכמה שיותר אנשים, וכמה קל ונוח זה להנגיש את המוזיקה שלך להמונים עם פלטפורמות כמו Spotify, Apple Music ו-Deezer שחרטו על דגלן את חווית המשתמש ומושכות כמויות טראפיק אדירות.

אבל ההזדמנות להגיע ליותר אנשים באה עם הקרבה משמעותית – הכנסות מהשמעות המוזיקה.

קרדיט: Shutterstock.com

בחזרה לסיפור שלנו: לפרק ממוצע של ג'ו רוגן מאזינים 11 מיליון איש.

לעומתו, השירים של ניל יאנג מספקים בממוצע כ-4.3 מיליון השמעות בחודש.

אין ספק שהמספרים מדברים בעד עצמם.

הקונפליקט הזה עלה גם ל-Spotify בירידה בכמות היוזרים, שכן אמנים בסדר גודל של ניל יאנג סוחפים אחריהם לא מעט אנשים.

בשורה התחתונה, אנחנו נמצאים בעולם דיגיטלי, כל אדם פרטי יכול לפרסם תכנים ולהגיע לתפוצה רחבה יחסית בקלות.

אנשים מדברים על חופש הביטוי וכמה הערך שלו חשוב, כמובן שהוא חשוב וכמובן שיש מקום לדעות של כולם, הבעיה אם אפשר לקרוא לה בעיה בכלל היא הקו הדק בין חופש הביטוי לבין להפיץ Fake News שכן, זכותנו לומר מה שאנחנו רוצים אך במקרה הזה ובעוד המון מקרים התוצאה של מסרים כאלו שמסתובבים במדיה בסוף עולים בחיי האדם.

"KEEP ON ROCKING IN THE FREE WORLD", N. Young